Παρουσίαση Cloudscreen

Διοργανώσαμε ένα διαδικτυακό σεμινάριο με όνομα “Καινοτόμες προσεγγίσεις στην επανατοποθέτηση φαρμάκων: Η πλατφόρμα Cloudscreen®” όπου παρουσιάστηκε η ενιαία πλατφόρμα επαναστόχευσης φαρμάκων.

ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΓΚΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Άρθρο αναφορικά με την επαναστόχευση φαρμάκων για το ευρύ κοινό στο περιοδικό InScience. Η επανατοποθέτηση φαρμάκων επιταχύνει σημαντικά την ανακάλυψη και ανάπτυξη φαρμάκων με ουσιαστική απήχηση στα σπάνια νοσήματα. Σε συνεργασία με τα δεδομένα μεγάλου όγκου και τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (AI) ενισχύει την αξιοπιστία των προβλέψεων, αναφορικά με την αποτελεσματικότητα, αλλά και την τοξικότητα του επαναστοχευμένου φαρμάκου. Τα σύγχρονα υπολογιστικά εργαλεία, πλέον, καθοδηγούν και εμπλουτίζουν τις εργαστηριακές προσεγγίσεις, ενώ οι τελευταίες επικυρώνουν τις υποθέσεις εργασίας ή δημιουργούν νέες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα καινοτόμων συνεργειών αποτελεί η πλατφόρμα επανατοποθέτησης φαρμάκων Cloudscreen©, προϊόν καινοτομίας της Cloudpharm PC, μιας ελληνικής νεοφυούς εταιρείας και του Εργαστηρίου Ανάδειξης Βιοδεικτών & Μεταφραστικής Έρευνας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ CLOUDSCREEN ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ REPO4EU ON TOUR ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το Repo4EU είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από την ΕΕ με στόχο την οικοδόμηση μια διεθνούς πλατφόρμας για την επαναστόχευση των φαρμάκων με βάση των μηχανισμό δράσης. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Μέσα από την πορεία του εθνικού ταξιδιού διάδοσης του Repo4EU, στη στάση τους στην Ελλάδα κληθήκαμε να παρουσιάσουμε την πλατφόρμα επανστόχευσης CLOUDSCREEN.

ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΣΤΟ 72o Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας & Μοριακής Βιολογίας

Παρουσιαση της Cloudscreen στοNeo4j Online Developer Education Summit 2022

Η CLOUDSCREEN ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ START4HEALTH ΤΗΣ PFIZER

ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΣΤΟ EACR 2022 Congress – Innovative Cancer Science: Translating Biology to Medicine